Vannak, akik panaszkodnak a hálószobájuk éjszakai hőmérsékletére, míg mások éjszaka állandóan túlmelegednek. Akármelyik csoportba is tartozol, a legtöbb ember gyakran küzd azzal a kérdéssel, hogy mennyire meleg vagy hideg az ágya. A megoldást a gyapjú paplanok jelentik, amelyek alkalmazkodnak a test hőmérsékletéhez.

 

A gyapjú valóban szabályozza a testhőmérsékletet!

A Leedsi Egyetem kutatói felfedezték, hogy a gyapjú sokkal hatékonyabban segíti a testhőmérséklet szabályozását, mint a pehely vagy a poliészter szálak, így reagálva az éjszakai túlmelegedésre. Ezen kívül a gyapjú paplanok szabályozzák a testhőmérsékletet alvás közben, így folyamatosan biztosítva van a tökéletes hőmérséklet. És ezek még akkor is tökéletesek, ha egy nálad melegebb vagy hidegebb emberrel osztod meg az ágyat.

 

Miért adhatnak jó és minőségi alvást a nálunk kapható gyapjú paplanok?

A túlmelegedést általában az okozza, hogy izzadság közben felhalmozódik a nedvesség a bőrön. Ez a páratartalom felfogja a hőt, és további izzadáshoz vezet.

 

A gyapjú paplanok viszont keratin nevű fehérjéből állítódnak elő – a hajunkban, körmünkben és bőrünkben található vegyületből –, amely saját tömegének akár egyharmadát is képes felszívni vízben, még mielőtt az anyag nedvesnek érezné. Ezek a gyapjúszálak segítenek kényelmes hőmérsékletet fenntartani, még akkor is, ha egy takaró alatt vagy. Annak ellenére, hogy az emberek különbözőképpen termelik a hőt és az izzadságot, a gyapjútakarók képesek szabályozni a „mikroklímát”.

 

A gyapjú paplanok a leghosszabb ideig képesek fenntartani az alváshoz szükséges optimális testhőmérsékletet, és több mint 60%-kal több nedvességet távolítanak el a többi ágyneműhöz képest!

A gyapjú megújuló és tartós szál, ezért az öko kategóriába sorolható. Környezetbarát, természetes és újrahasznosítható anyag, így tartoznak a gyapjú paplanok a közkedvelt termékeink közé!

 

Hogyan állítja be a gyapjú a testhőmérsékletet?

Melegben a gyapjú elvezeti a hőt a testtől, hidegben pedig megtartja a hőt. Ez a termikus hatásfok az embernél is ugyanúgy működik. A gyapjú paplanok képesek erre, bár minél jobban feldolgozott a gyapjú, annál inkább veszít hő-szabályozó képességéből.

Ezért tiszta természetes gyapjút használunk, olyan egyedi töltettel kiegészítve, amelyben a természetes gyapjúszálak pamut és Silicon-Plus szállakkal vannak dúsítva, hogy formatartó képességük sokkal stabilabb legyen.

 

Ha úgy döntesz, hogy gyapjú paplant vásárolsz ismerd meg a gyapjúszálak előnyeit:

  • könnyen tisztítható;
  • megtartja a formáját, az ellenálló szálak mosás után visszaállnak eredeti méretükre;
  • tűzálló, a gyapjú paplanok nagyon nehezen égnek és olvadnak;
  • tartós, a több részből álló szállak ellenállnak a kopásnak;
  • nagyon gyorsan eltávolítja a felgyülemlett nedvességet;
  • anyaga minden évszakban kényelmes, levegőréteget tart a bőr mellett;