Tudatos szülőként ezekre figyelj a baba paplan vásárlása során!

Tudatos szülőként ezekre figyelj a baba paplan vásárlása során!

Képzelj el egy hűvös tavaszi reggelt, amelyben kedvenc ágyneműd finom érintésével ébredsz, finom illatokban és a nap első sugaraiban fürödve. Képzeld el, mennyire szeretsz egy kicsit több időt tölteni az ágynemű melegében, és élvezni a tökéletes napkezdést, még akkor is, ha kint borongós az idő.

És most gondolj a kisbabádra! A megfelelő baba paplan kiválasztása még ennél is fontosabb a kicsi számára, különös tekintettel annak minőségére.

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor baba ágyneműt választunk?

A legfontosabb kritérium a baba paplan kiválasztása során az anyag, amelyből készül. Mindannyian tudjuk, hogy a babák bőre még rendkívül érzékeny, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy olyan anyagokat válasszunk, amelyek 100%-an teljesítenek. Ráadásul ma már kellően körültekintően kell eljárnunk, hogy megkülönböztessük a valódi termékeket a gyengébb minőségűektől, még akkor is, ha a csomagolás ugyanazt az anyagminőséget sugallja.

A 100%-ban organikus pamutot sokan előnyben részesítik, mivel rendkívül szigorúan kialakított gyártási folyamaton esnek át. Akárcsak a HungaroPaplan baba paplan ágyneműi, amelyek silicon-plus töltettel, és microfiber fedőanyaggal vannak ellátva. A silicon-plus töltet a pehelypaplanok puhaságát adja, de eredményesen kiküszöböli a libatoll- és pehely okozta allergia problémáját. Továbbá a microfiber anyag könnyebb és vékonyabb, mint a pamut, jobban megfogja a hőt, így a test által termelt hőt is. Emiatt működik 4 évszakos paplanként is!

 

Hogyan fertőtlenítsük a baba paplant?

A gyártók azt javasolják, hogy ezeket a termékeket mosógépben 40 fokon mossuk, speciális csecsemőknek való mosószerrel, amely nincs hatással a pici bőrére, és amely nem károsítja az anyagot. Nem ajánlott kémiai fehérítőket használni, mert ronthatják az anyagot, de a szálakon is megtapadhatnak, veszélyt jelentve a baba érzékeny bőrére.

Ha már a baba paplan a téma, érdemes kitérni a matracra is, a szakemberek azt javasolják, hogy legalább havonta egyszer szellőztessük, amely fokozza a pici pihentető és egészséges alvását.

 

Találd meg a legjobb baba paplant a HungaroPaplan termékei között!

Nálunk vékony és vastagabb, valamint 4 évszakos baba paplan és kispárna is található különböző méretekben, beleértve az ágyneműt. Minden bizonnyal örömet okoz majd, mind a dizájn, a felhasznált anyagok minősége, mind a gyártási folyamat szempontjából.

 

A paplanok töltete nagyon fontos!

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a gyerekek, főleg a picik sokkal magasabb érzékenységgel rendelkeznek, mint a felnőttek. Emiatt a mi segítségünkkel te is olyan speciális paplant választhatsz ki csemetédnek, amelyek kizárólag antibakteriális, és antiallergén anyagokból készülnek.

 

A baba paplan legfőbb előnye:

  • könnyen karbantartható
  • rendkívül barátságot a kicsi bőrével
  • megfelelő szellőzést biztosít, így a baba érzékeny bőre lélegzik

 

Különleges baba paplan, a legkülönlegesebb babáknak…

A jó alvás néha még fontosabb a csecsemők számára, mint a felnőttek számára, ezért fontos a megfelelő baba paplan kiválasztása. A gyerekeknek kellemes és kényelmes környezetre van szükségük a hálószobában ahhoz, hogy egészségesen aludjanak, amit vízálló fóliával kiegészítve még komfortosabbá tudsz tenni. Ha a komfortos alvásról van szó, soha ne szorítsd háttérbe annak minőségét!