Gyapjú töltetű párnák

Tanulmányok szerint életünk egyharmadát alvással töltjük, így a párna, amelyen alszunk, nem csak divat kérdése. A megfelelő párna kiválasztása a nyugodt alváshoz köthető, amely után feltöltődve (legalábbis szellemileg) új napra ébredünk.

Tavasz, nyár, ősz, mindegy! A gyapjú párnák nyugodt alvást biztosítanak a környezettől függetlenül. A gyapjú természetes tulajdonságainak köszönhetően szabályozzák és továbbítják a nedvességet az ágyon kívülre.

 

A gyapjú párnák szilárdak és hosszú élettartamúak!

A gyapjú párnák évtizedek óta közismertek, amelyek az elmúlt években egyre jobbak és tökéletesebb minőségűek lettek. Többek között hipoallergének, ellenállnak a pornak és a baktériumoknak. Segítenek szabályozni a fej hőmérsékletét azáltal, hogy télen melegen tartják, a forró időszakban pedig kissé hűvösebben a fejet.

 

Komfortos döntés, kedvező áron!

Valósággal „beleszerettünk” a gyapjúba, ezért extra figyelmet fordítunk a párna előállítására, nagyra értékeljük terápiás tulajdonágai miatt, és tudjuk, hogy egy gyapjúval töltött párna hogyan teremthet kényelmes alvást.

A gyapjú tökéletesen alátámasztja a fejet, miközben tökéletes alvási környezetet teremt, nem kell félbehajtani a párnát vagy megnyomni a tölteléket. A gyapjúszálak hullámos megjelenésűek, ami rugalmas hatást kölcsönöz a tölteléknek, ráadásul olyan egyedi összetételű töltetet készítettünk, melyben a természetes gyapjúszálak, pamut és Silicon Plus szálakkal vannak dúsítva.

 

Mi a helyzet a párna magasságával? Nem tömörül a gyapjú?

Fontos tudni, hogy a gyapjú ülepedése nem jelenti a szilárdság növekedését. A gyapjúpárna 2-3 hét használat után stabilizálja alakját. A párnát még mindig puhának fogod érezni, és ami a legfontosabb, egyenletes töltelékkel.

 

 

Ezért érdemes gyapjú párnát választanod!

 

1. Beállítja a hőmérsékletet

Természetes szál lévén a gyapjú lehetővé teszi a levegő áramlását és kellemes környezetet biztosít. Az évszaktól és a helyiség hőmérsékletétől függően a gyapjú képes szabályozni a hőt. Más szóval a gyapjú párnák hűvösek, ha meleg van, és melegek, amikor hideg van. Ugye érdekes? A gyapjú visszaszorítja a test által termelt természetes nedvességet anélkül, hogy túlmelegedne vagy hűvös lenne.

 

2. Meggátolja az izzadást!

A szintetikus anyagokból készült töltelékhez képest sokkal jobban felszívja a nedvességet. A gyapjúpaplan saját tömegének körülbelül 33%-át képes felvenni a vízben. Ez azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy nedves paplan alatt vagy hideg párnán ébredsz.

 

3. Hipoallergén, akár gyerekeknek is!

Ennek köszönhetően a gyapjú párnák ideálisak érzékeny bőrű és allergiás gyermeke és felnőttek számára. Hatékonyan taszítják a poratkákat, és lehetővé teszik a pihentető alvást.

Ha korábban allergiás voltál a gyapjúra, annak oka leggyakrabban a lanolintartalom vagy az anyag rossz minősége lehetett. Azonban olyan gyártási technológiával dolgozunk, amelyek ezeket kiszűrik.

 

4. Viszlát gombaspórák!

A gyapjú nedvességszabályozási képessége hatékonyan taszítja a gombás spórákat, ami az éjszakai allergiák gyakori okai, amely tüsszögést, köhögést és viszketést okoz. A HungaroPaplan gyapjú párnák szabályozzák a nedvességet, és megakadályozzák a gombaspórák növekedését az ágyneműben.

Az általunk használt gyapjú a legjobb töltelék a testednek és a környezetednek!

 

 

Összegezve: ha még nem ismered a gyapjú előnyeit meg fogsz lepődni, hogy:

  • idővel ellenállóak, A HungaroPaplan gyapjú párnák átlagos élettartama 4 év;
  • remek a légzési és a hőmérséklet-szabályozó képességük, az izzadás jelentősen csökken alatta;
  • hipoallergének, megakadályozzák az atkák kialakulását az ágyban és eltávolítják a jelenlévőket (lanolin hatás);

 

A gyapjú párnák töltete megnövelt légáteresztő képességgel rendelkezik, vagyis a levegő könnyen kering a párnán. A gyapjú képes felszívni a vízgőzt, és akár 300 ml folyadékot is képes felszívni anélkül, hogy „nedves párna” érzetét keltené. Nedvesség szabadul fel a nap folyamán, amikor a párnát éppen nem használod.