A paplanhoz hasonlóan a párna kiválasztása még inkább személyes ügy. Vannak, akik nem tulajdonítanak jelentőséget neki, míg mások nagyon igényesek a párna kiválasztása során. Elég csak arra gondolni, hogy a fej súlya átlagosan 4,5 kg, ezért a párnának tartást és kényelmet kell biztosítania. Továbbá egy jó párna a fejet egyenes vonalban tartja a háttal és a gerinccel.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő párnát?

A megfelelő párna kiválasztása több tényezőtől függ, hiszen nincs mindenki számára ideális. Mégis kimerjük jelenteni, hogy a Silicon Plus párnák egyedi és pozitív jellemzőinek köszönhetően az emberek többsége számára tökéletes választást jelent.

A Silicon Plus párnák, amelyeket egy speciális gyártási technológia által készítünk el megfelelő támasztást nyújt a nyaknak, így a nyakcsigolyák természetes helyzetükbe kerülnek, a gerinc folytatásában. Még ha szereted is a jelenlegi párnádat, előfordulhat, hogy nem segít a megfelelő helyzetben aludni. Vagy talán megszoktad, hogy egy vékony töltött párnával alszol, de az, hogy megszoktad, még nem jelenti azt, hogy a megfelelő testhelyzetben is történik mindez.

 

Mikor érdemes párnát cserélni?

Általában a párnákat 18 hónapos használat után szokták lecserélni, ez viszont nagyon kevés időt jelent. A Silicon Plus párnák futamideje sokkal hosszabb, akár több éven keresztül, ami minőségi összetételének köszönhető.

Könnyen láthatod, hogy eljött-e a csere ideje. Vedd ki a tokból, és alaposan figyeld meg. Vannak rajta izzadságfoltok? Bűzlik? Elkezdett elvékonyodni? Ez néhány jel, ami arra utal, hogy az egészség szempontjából eljött az idő beszerezni egy újat. Sőt, idővel a legjobb párnák is összegyűjthetik az elhalt sejteket, baktériumokat, atkákat. A hívatlan vendégek pedig allergiát válthatnak ki, és alvás közbeni légzési problémákhoz vezethetnek.

Egy másik teszt a párna összecsukásával jár. Ha összehajtod, és nem tér vissza eredeti formájához, egy újabb jele annak, hogy szabadulj meg tőle, és vegyél új párnát.

A matrachoz és paplanhoz hasonlóan a Silicon Plus párnák befektetést jelentenek a minőségi alvásba, amely a nap energiájával azonnal megtérül.

 

Mennyire van összhangban az alvási pozíció a Silicon Plus párnákkal?

A tökéletes párna nagyban függ attól, hogy milyen testhelyzetben alszol (bár a párnának meg kell őriznie alakját, függetlenül attól, hogyan alszol). A párnaválasztásnál az az elképzelés, hogy a fejed „semleges” helyzetben legyen, a párna se nem túl puha, se nem túl kemény, a párnán lévő fej pedig a törzs természetes meghosszabbítása legyen, amiben a Silicon Plus párnák jól teljesítenek.

 

A legnépszerűbb alvási pozíciók:

Ha hanyatt alszol – vékonyabb, szilárdabb alappal rendelkező párnára van szükséged a nyak megtámasztásához. Ezenkívül párnát tehetsz a térded alá is, hogy csökkentsd a törzs alsó részén érzett nyomást.

Ha az oldaladon alszol – mindenképp egy szilárd, stabil párnát válassz. A Silicon Plus párnák a legjobbak ilyenkor.

Ha hason alszol – a testhelyzetből adódóan lehet, hogy nem is lesz szükséged párnára.

 

A megfelelő párna kiválasztása tehát nemcsak az alvás szempontjából fontos, hanem a szervezetre gyakorolt hatás miatt is – az agy „visszaállítása” és extra lendület az alváshoz. A Silicon Plus párnák fedőanyaga és töltete úgy lett megálmodva, hogy a kettő együtt tökéletes összhangban legyen, formatartó képessége, könnyű kezelhetősége és antiallergén tulajdonága csak még néhány plusz, ami miatt ez az egyik legnépszerűbb termékünk.