Fontos szempontok, amit figyelembe kell venni gyermekágynemű vásárlásakor

Az egyik dolog, amire szülőként ráébredsz, hogy mennyire fontos gyermeked minőségi alvása. Egy alváshiánnyal küszködő gyermek az egész család életére negatív hatással van, nemcsak az éjszakákat nehezíti meg, de a következő napon is megmutatkozik hatása.

Legyen szó kiságyról, kisgyermekágyról vagy az első nagyobb gyermekágyról, nagyon fontos, hogy gyermeked aludjon, méghozzá jól. A nyugtalan alvás oka sok esetben az ágynemű, mivel a helytelen választás viszketéshez, vakaródzáshoz vagy akár bőrgyulladáshoz is vezethet.

Szülőként kötelességed gyermeked biztonságát, higiéniáját, melegét és kényelmét a nyugodt alváshoz biztosítani, amihez figyelembe kell venned néhány szempontot.

 

1. Válassza ki a megfelelő anyagot a gyermekágyneműhöz

A kisgyermekek bőre különösen érzékeny, ezért figyelembe kell venni a paplan és párna összetételét, hogy semmire ne legyen allergiás.

  • A legtöbb gyerek a pamut paplant és kispárnát kedveli a puhasága és nagy légáteresztő képessége miatt. Barátságos a kicsik bőrével, természetes pamut borító anyaga van, rugalmas és komfortos alvást biztosít, mivel a gyapjú úgy működik, mint az emberi test „természetes termosztátja”.
  • A mikroszálas, szilikonos töltetű egy másik népszerű szövetfajta, amely gyermekágyneműként igen népszerű. Hihetetlenül keresett alacsony karbantartási tulajdonságaik miatt, valamint por- és atkaellenesek, ami ideális kezdődő allergiás gyermekek számára is.

 

2. Győződj meg arról, hogy az ágynemű kényelmes

A gyerekek éjszaka nehezebben szabályozzák a hőmérsékletüket, ezért a paplan és párna légáteresztő képessége létfontosságú, nemcsak kényelem szempontjából.

A pamut légáteresztő, ami lehetővé teszi, hogy az izzadság elpárologjon, és a gyerekek kényelmesebben aludjanak éjszaka a szabályozott hőmérsékletének köszönhetően.

 

3. Válasz megfelelő méretű gyermekágyneműt

A gyermekágy kiválasztása előtt fontos az ágymatrac, a paplan és az alvópárna mérete. Ha túl kicsi, akkor az ágynemű nem illeszkedik jól a matracon, és lecsúszik a sarkairól, ha pedig túl nagy, akkor egy helyen összegyűlik. A 90×130-as méretű paplan, valamint a 40×50-es méretű kispárna tökéletesen alkalmas a kisgyermekek számára, akik már saját kisággyal rendelkeznek.

 

4. Legyen könnyen tisztítható

Legyen szó balesetről egy kisebb gyerektől, vagy az egyik gyerek kiöntött valamit az ágyára, a könnyen tisztítható ágyneművel nagyban megkönnyítheted a dolgodat.

Mikroszálas és pamut termékeink is könnyen tisztíthatók a megfelelő kritériumok betartása mellett, arról nem is beszélve, hogy kevésbé hajlamosabbak a gyűrődésre.

 

5. Engedd, hogy a kicsi is beleszóljon

Gyermeked személyiségének és a vele való harmonikus kapcsolatnak jót tesz, ha bevonod őt a hálószobája elrendezésével kapcsolatos döntésekbe. Szűkítsd le a lehetőségek listáját, majd hagyd, hogy ő is a döntés részese lehessen.