Minőségi matrac vs. silány minőségű paplan? - mindenből a legjobbat!

Minőségi matrac vs. silány minőségű paplan? - mindenből a legjobbat!

 

Egy hálószoba kialakítása során rengeteg pénz és idő elvész az ágy és a matrac kiválasztására, miközben a párnák, takarók és lepedők gyakran háttérbe szorulnak. Egy jó paplan pedig jelentős mértékben meghatározza az alvás kimenetelét, még akkor is, ha a matrac több tíz-, vagy százezerbe kerül.

  • A kényelmes alváshoz a paplannak állandó testhőmérsékletet kell tartania. Nem kell fázni, de izzadni sem alatta.
  • Ha allergiára hajlamos vagy, akkor különösen ügyelned kell az anyag kiválasztására, különben könnyezve és vörös orral fogsz minden reggel ébredni.

Míg előző cikkünkben ismertettük a minőségi paplan kiválasztásának főbb ismérveit, most mélyebbre megyünk, és a legnépszerűbb töltettípusokat mutatjuk be.

 

A paplan töltet típusai

A paplan kitöltése az első és legfontosabb szempont, amit érdemes átgondolni a választás előtt, mert ez határozza meg a paplan minőségét, a kényelmi fokozatot, a súlyát, és a hőindexét.

Ennek két fő típusa van: természetes és szintetikus. Míg a természetesek közé tartozik a gyapjú, libapehely és bambusz, addig a szintetikusok közé sorolható a mikroszálas, nanoszálas és szilikonos. Mindkettőnek megvannak az előnyei, ebből mutatjuk be a webáruházunkban is kapható legnépszerűbb típusokat.

 

Paplanok természetes töltettel

A természetes töltetű paplanokat a vásárlók jobban értékelik, mert úgy vélik, bolyhosabbak, kellemes tapintásúak és jobb a légáramlásuk. Ezenkívül a felméréseinkben adott válaszaik alapján, a természetes töltetű paplanok sokkal jobban bírják az idő múlását, mint a szintetikus töltetűek.

  • A gyapjútöltelékes paplanok meleg és hideg időszakban is alternatívát kínálnak, mivel a gyapjú hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, nemcsak télen bújunk be szívesen alá. Gyapjú téli paplan és kispárna szettünk ezért olyan népszerű, természetes tapintású, viszonylag könnyen tisztítható és sokáig tiszta marad, nagyon gyorsan eltávolítja a felgyülemlett nedvességet.
  • A toll és a libapehely alkalmas a hideg évszakra, mert megtartja a hőt és lehetővé teszi az izzadság eltávolítását. Kivételes hőkomfortot biztosít, nem engedi meg az éjszakai hőmérséklet-ingadozást, gondoskodik a megfelelő szellőzésről, tökéletes a túlzottan izzadók számára, ráadásul nagyon könnyű. Minél nagyobb a pehely aránya a tollakéhoz képest, annál puhább, kellemesebb tapintású, és jobban szigetel.

A legjobb az, amelyik 100% kézzel válogatott libapehely töltetű, de ennek az árát meg kell fizetni.

 

 

 

Paplanok szintetikus töltettel

A szintetikus töltetű paplanok praktikusabbak, mert könnyebben tisztíthatók és olcsóbbak a természetes töltetű paplanokhoz képest. Hasonlóan komfortosak, mint a természetes töltetű paplanok, hiszen ezeknek a tölteteknek a fejlesztése hatalmas utat járt be az elmúlt 20 évben.

A szintetikus töltetű paplan azok számára ajánlott, akik gyakorlatiasabb emberek. Továbbá hipoallergén tulajdonságai miatt a legjobb választás a különféle allergiákban szenvedők számára. Ha szilikonnal kezelik őket, puhaság és finomság érzetét keltik.

Összegezve elmondható, hogy előnye a natúr töltelékhez képest, hogy sokkal olcsóbb, egyszerűben karbantartható, és antiallergén.