A gyermek paplan kiválasztása – Fontos a hőmérséklet-szabályozás és izzadsággátlás!

A gyermek paplan kiválasztása – Fontos a hőmérséklet-szabályozás és izzadsággátlás!

Minden gyermek egyedi, nem létezik két egyforma. Rengeteg különbség lehet köztük, beleértve a szükséges alvásmennyiséget is. Mindettől függetlenül azonban a kicsik számára fontos a minőségi alvás, aminek biztosítása kizárólag a felnőtteken múlik. Nincsenek szigorú szabályok a kisgyerek megfelelő alvására, de van elég tudományosan bizonyított eszköz, amely segít a minőségi alvás elérésében egészen kicsi kortól, ilyen a megfelelő gyerek paplan megléte.

 

Mit várhatunk el egy gyerek paplantól?

Az első kérdés, ami általában aggasztja a szülőket, hogy hány éves kortól hagyják a gyereket a saját szobájában és ágyában aludni. A kicsi és a szülői hálószobából való elválasztás folyamata rövidebb vagy hosszabb is lehet – ez függ a gyermek egyéni szükségleteitől, valamint szülei szokásaitól, megértésétől.

Valahányszor megtörténik ez az átmenet a függetlenség felé, ami a gyermeknevelés része, a felkészülés valami nagyon fontos dolgot foglal magában. A gyermekágyat fel kell szerelni az alváshoz szükséges és megfelelő kellékekkel, amelyek között kétségtelenül ott szerepel a gyerek paplan.

 

A gyerek paplan feleljen meg néhány alapvető követelménynek!

Télen melegnek, nyáron izzadságmentesnek, tavasszal és ősszel ugyanolyan könnyűnek és átölelhetőnek kell lennie. Ahogyan szülőként gondoskodsz a gyerek higiéniájáról és öltözködéséről, ugyanúgy kell gondolnod arra is, hogy mibe burkolod be csemetédet a könnyed alvás érdekében.

 

Hogyan segít egy minőségi paplan a jó éjszakai alvásban?

Ha gyermeked elér egy bizonyos életkort, amikor már egyre jobban tudja irányítani testét és mozgását, ideje a tökéletes gyerekpaplan nyomába eredni. Feltételezhető, hogy addigra már használtatok babahálózsákot vagy ilyen-olyan takarókat, amit ideje lecserélni. Amikor a legjobb babapaplant keresed, ne feled, hogy nagy valószínűséggel nem fogja átaludni az éjszakát anélkül, hogy ne mozogna. Köztudott, hogy a kisgyermekek éjszaka meglehetősen aktívak.

Annak érdekében, hogy ne izzadjanak, és nyugodtan aludhassanak, legyen könnyű a gyerek paplan, amely megakadályozza az izzadást és állandóan tartja a testhőmérsékletet. Kiváló szabályozó a gyapjú, silicon plus vagy pehely, amely sikeresen szabályozza a hőcserét és a páratartalmat. Ha a természetes pehely szuper tiszta, többször mosott és magas hőmérsékleten sterilizált, nem tartalmaz nyomokban szerves maradványokat vagy port, mindegyike alkalmassá teszi gyermekpaplanok töltésére.

Nálunk te is megtalálhatod a tökéletes gyerek paplan összetételű terméket, amely antiallergén. Például prémium pehely paplanjaink 100%-an libapehely töltettel rendelkeznek, amely maximális komfortélményt nyújt az éjszaka folyamán. A Silicon Plus töltetű termékeket különböző vastagságokban találhatod meg, nyári, vagy 4 évszakos gyerek paplan formájában.

Mivel tudjuk, hogy minden gyermek másképp növekszik, és az igényeik is egyedik, ezért különböző méretű paplanokat készítünk, amelyre szükségetek lehet, ezért többek között van 90×130-as és 140×200-as is.

Minél színesebb a gyerekszoba, annál játékosabb és jobb a hangulat. Viszont, ami ennél is fontosabb az a kiegyensúlyozott környezet – finom és mérsékelt, ahol a harsány színek mellett dominál egyfajta nyugalom és békesség. Előnyös, ha a gyerek paplan színe halványabb vagy semlegesebb, mindezt feldobva néhány játékkal, mackóval. Őrizd meg a nagyon élénk színeket és tematikus mintákat arra az esetre, amikor gyermeked elég idős lesz ahhoz, hogy élvezze is őket.

Végül pedig, amire figyelned kell, hogy a gyerek paplan a minőség mellett könnyen tisztítható is legyen. Amikor eltávolítod a foltokat és szennyeződéseket a paplanról, függetlenül azok természetétől, használj hozzá illő termékeket, amelyek nem teszik tönkre az anyagot, valamint nem irritálják gyermeked bőrét.