Paplan választási kisokos, avagy hogyan válaszd ki a legjobb paplant? 1. rész

Hogyan lehet felkutatni a legkényelmesebb paplant a rengeteg választék között? Egyáltalán milyen tulajdonságokkal és jellemzőkkel kell rendelkeznie? Olvasd el útmutatónkat és válassz megalapozottan!

Egyetlen hálószoba sem teljes egy kényelmes ágy nélkül, és egy ágy sem egy paplan nélkül, amely alá bebújhatsz a hideg téli napokon, vagy az esős őszi reggeleken. Kevés dolog olyan kellemes, mint az a melegségérzet, amelyet egy pihe-puha paplan adhat. A minőségi alvás nagymértékben függ az optimális hőmérséklettől, a magas szintű komfortérzettől és az allergiát kiváltó okok hiányától.

 

A jó paplan kiválasztásának fontosabb ismérvei:

  • Aki a legjobb paplanra vágyik, na hagyja figyelmen kívül a paplan sűrűségét, amely a paplanba helyezett töltelék mennyisége, ennek mértéke g/m2 és ez határozza meg a hőindexet.

Ez egy olyan érték, amely évszaktól függően meghatározza, hogy milyen meleg lesz a paplan alatt. Minél töltetesebb, annál melegebb a paplan, és annál inkább alkalmas télre. Ugyanakkor a 4 évszakos SILICON PLUS paplan tökéletes alternatívát jelenthet az átlagos hőigényű emberek számára. Ráadásul mikroszálas fedőanyagának és a szilikonos bevonatú SILICON PLUS töltetű bolyhosabb szálainak remek a tartása, amely segít a kiegyensúlyozott alvásban.

  • A minőségi paplannal hosszú távon pénzt takaríthatsz meg. Hosszú ideig bírja anélkül, hogy szerkezete és megjelenése megváltozna egy silány, olcsóbb paplanhoz képest, amelyet néhány szezon után cserélni kell. Egy minőségi paplanért eleinte magasabb árat kell fizetni, de hosszú távon jó vétel, mert tovább bírja és sokkal nagyobb kényelmet biztosít.

A nálunk kapható paplanok strapabírás szempontjából akár 8-10 évig is használhatóak lennének anélkül, hogy befolyásolnák az alvás minőségét. Viszont szakembereink higiéniai okok miatt javasolják a 2-3 évenkénti cserét, hogy mindig tiszta, kellemes körülmények között pihenhess.

  • Ha jó paplant választasz az egészségedbe fektetsz bele, mivel pihentető alvásban lesz részed, hőmérséklet ingadozás megszakítások nélkül, és nem fogsz éjszaka izzadni, mert jó szellőztetés biztosít, eltávolítva a nedvességet.

Végül is egy minőségi paplan az év minden szakában sikeresen használható, mert jó levegőkeringést biztosít, és eltávolítja a nedvességet a szálakból. Lepd meg szeretteidet vagy magad egy SILICON PLUS 4 évszak paplan + félpárna szettel, amely rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amellyel az évszakok során találkozol, legyen az mínusz fok, vagy hatalmas forróság.