Te beágyazol? Ezért fontos, hogy minden nap megtedd

Te beágyazol? Ezért fontos, hogy minden nap megtedd

 

Hogyan függ össze a reggeli beágyazás azzal, mennyire érzed magad hatékonynak a nap további részében? Ebben a bejegyzésben elmondom.

Gondoltad volna, hogy a reggeli beágyazás hatással van a közérzetedre és akár arra is, hogyan érzed magad a saját hálószobádban? Márpedig, ha nem szívesen kanyarodsz az ágyad felé a lefekvési idő közeledtével, húzod, halasztod az ágybabújást, az alvásminőségedet is rombolhatod.

 

Hogyan függ össze a beágyazás az alvással?

Beágyazni reggel szokás, aludni este, ez a két dolog mégis szoros összefüggésben van egymással. Ha home office-ban dolgozol, akkor téged még inkább érint. A rendszeresség egyfajta pszichikai tényezőként befolyásolja a jólétünket. A rutinfeladatok keretet adnak a napjaidnak és akár a stresszt is oldhatják.

Gondolj csak bele: az egész napos hajtás után nem jó úgy bemenni a hálószobába, hogy a takaró a reggel káoszára emlékeztet. Ezért inkább be sem mész, csak amikor már tényleg muszáj.

Mennyivel nyugodtabban, meghittebben indulna a reggel, ha a rutinod részeként az ágyadat is bevetnéd. Megigazítod a párnákat, kisimítod a lepedőt - és ez a pár perces tevékenység az egész reggeli hangulatodat átalakítja.

Nem csoda, csak rutin

Amikor reggel beveted az ágyadat, elvégzel egy feladatot. Tehát úgy indulsz neki a napodnak, hogy egy dolgot már ki is pipálhatsz az akár képzeletbeli, akár valós listádon.

Nem szeretnénk túlmisztifikálni a dolgot, azonban az tény, hogy sok apróságból tevődik össze, jónak vagy rossznak értékeled az adott napot. Márpedig, ha a reggeled úgy indul, hogy nyugodt vagy és hatékonynak érzed magad, tettél egy lépést afelé, hogy a napod további részében is ugyanilyen legyen az attitűdöd.

 

Néhány tipp a jó reggelért

Hoztunk pár ötletet, hogyan pöccintheted be a napodat úgy, hogy estig tartson a lendület. A legtöbb pont magától értetődő, de ha szükséges, írd fel egy papírra, és tedd a hűtőre, hogy mindig szem előtt legyen.

 

Feküdj időben, hogy reggel kipihentebben ébredj

Ebben a cikkben bővebben is kifejtettük az egészségesebb alvás feltételeit, szemezgess bátran. Röviden összefoglalva: tiszteld önmagad annyira, hogy odafigyelsz az alvásminőségedre.

 

Reális időre állítsd az ébresztőórát

Ne 5 szundi után borulj ki a paplanod alól és ne is úgy, hogy rohanva kelljen készülődnöd és gyalogkakukként szántsd fel a lakást az öltözéstől az indulásig. Állítsd akkorra, hogy ha kikelsz az ágyból, kényelmes készülődéssel számolhass.

 

Reggelizz!

Hacsak nincs orvosi oka annak, hogy kihagyd a nap első étkezését, mindig jusson időd kapkodásmentesen elfogyasztani egy kiadós reggelit. Oké, ez most “bilibe lóg a kezed” dolognak tűnik, de kivitelezhető, ha az előző pont szerint kelsz.

Ágyazz be, szellőztess ki

Ahogy írtuk, ezzel máris kipipáltál egy tételt a teendőlistádon, úgy érzed, valamit elvégeztél, így a napod további részében is hatékonyabbnak fogod érezni magad. Nem mellesleg tök jó lesz arra hazaérni, hogy rend van a hálószobában.

 

 

És most légy őszinte: te beágyaztál-e ma reggel? Nos, akár igen, akár nem, szinte biztos, hogy szívesebben gondoskodsz a rendről és a kényelmedről, ha egy kellemes tapintású, szemnek is kedves ágyneműt libbenthetsz fel reggelente.

Ha a számodra tökéletes ágyneműt keresed, amely kimondottan a te szokásaidhoz illeszkedik, nézz szét webáruházunkban.