Dr Csajbók Valéria: az allergia nem halálos betegség, de...!

Képzeld el azt a pillanatot, amikor végre belebújsz az ágyadba egy hosszú nap után. Az ágy, az otthonod szentélye, ahol a pihenés és megújulás történik. Ám mi történik, ha ez a szent hely válik az éjszakai küzdelmek színterévé az allergiás tünetek miatt? Az allergia nem csak a nappali órákat teszi próbára, hanem az éjszakai pihenésedet is aláássa, befolyásolva az alvás minőségét és az egész napodat.

Az allergén anyagokkal teli hálószobában töltött éjszakák hosszú távon nem csak fáradtságot és ingerlékenységet okozhatnak, hanem komoly egészségügyi következményekkel is járhatnak. Az alvás hiánya gyengíti az immunrendszert, növeli a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, és rontja az életminőséget.

 

A HungaroPaplan elkötelezett, hogy az allergiások számára segítséget nyújtson.

Dr Csajbók Valéria tüdőgyógyász, allergológus főorvost kérdeztük az allergiával kapcsolatban.

 

Az allergia, egy olyan, másfajta, a megszokottól eltérő reakció, amelyet környezeti, vagy külső ingerre produkál a szervezetünk.

Az allergia nem egy halálos betegség, de jelentős életminőség romlással jár, az allergiás beteg mondjuk ki: szenved.

Nem gyógyítható, de odafigyeléssel nagyon jól kezelhető betegség.

Kezelése: allergén megvonást követően gyógyszeres kezelés.

 

Folyik az orrunk, tüsszögünk, könnyezik a szemünk... ezzel a szervezetünk arra törekszik, hogy minél hamarabb megszabaduljon a szervezetbe bekerült allergénektől.

Az emberi test tehát ilyenkor túlreagál. Az allergiás betegség örökölhető szülőnként 30% eséllyel.

1 éves kor felett vizsgálnak allergiás tüneteket, nőknél és a városi lakosságnál gyakoribb az előfordulási esély.

 

Egész évben fennálló allergének:

házi poratka, toll, állati szőrök, állati nyál és ürülék

Az allergiás beteg számára javasolt, hogy ne tartson a lakásában házi kedvencet.

 

Milyen legyen az allergiás beteg hálószobája?

Az allergiás betegnek a legpuritánabb legyen a hálószobája, ne legyen állati tollat, és szőrt tartalmazó ágyneműt, legyen antiallergén az ágyneműje, és a huzata is, amely akkor jó, ha gyakran mosható.

Ne legyen suba, ne legyen szőttes, kerülje a szobában a száraz és élő virágot, mert az élő virág penészgombát termelhet.

Törekedjen arra, hogy minimál allergén termelés legyen a hálószobában!

A lényeg, hogy ne tudjuk bevinni a hálószobánkba a pollent. Hajmosás, bajusz és szakáll mosás, öblítsük ki az orrüregeket.

Ne terítsük ki a ruhát, ne terítsük ki az ágyneműt a szabadba, mert arra egész nap rárakódik a pollen, akkor azt bevisszük a hálószobába, és egész éjszaka ontja felénk az irritáló polleneket.

 

 

 

Tudjuk, hogy nem egyszerű az allergiás beteg élete, nagyobb odafigyelést igényel minden tekintetben!

Az antiallergén ágynemű és ágyneműhuzat használata létfontosságú lépés az allergiás reakciók minimalizálásában. Ezek az anyagok kifejezetten arra tervezték, hogy megakadályozzák az atkák és egyéb allergének behatolását, így biztosítva egy tiszta és biztonságos alvási környezetet.

Képzeld csak el, milyen csodálatos érzés lehet reggel felébredni pihenten, energiával teli, készen állva az új nap kihívásaira, anélkül, hogy az allergiás tünetek megzavarnák az éjszakai pihenésedet. Az, hogy gondoskodunk a megfelelő hálószobai környezetről és az antiallergén ágynemű használatáról, nem csak az alvás minőségét javítja, hanem hosszú távon egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul.

 

Jó alvás nélkül nincs jó egészség!

A Hungaropaplan webáruházban tisztában vagyunk ezekkel a kihívásokkal, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk Neked és szeretteidnek visszanyerni az éjszakai pihenés örömét. Fedezd fel kínálatunkat, és tegyél azért, hogy minden éjszaka nyugalommal és megújulással teli legyen.

Itt találod az Antiallergén termékeinket: https://hungaropaplan.hu/termekek/antiallergen-paplanok--silicon-plus-/2