Az életmódváltás a hálószobában kezdődik

Az életmódváltás a hálószobában kezdődik

 

A sikeres életmódváltás egyik titka a minőségi, pihentető alvás, ezt a HungaroPaplannál évek óta tudjuk. Olvass tovább, és elmondjuk, hogyan sikerülhet idén neked is.

 

Az egyik legnépszerűbb újévi fogadalom még 2024-ben is az életmódváltás. Vannak, akik kifejezetten kilóra játszanak, mások számára inkább az a fontos, hogy hosszútávon számoljanak le az egészségtelen élettel és vegyenek új irányt.

A csodadiéták világában azonban csak kevesen tudják, hogy maga az életmódváltás a hálószobában kezdődik.

 

Az életmódváltás alappillérei

Az edzőtermi bérletek eladása kiugróan magas januárban, de nagyjából márciusra visszaesik ez a szám. Hozzávetőlegesen eddig tart a hirtelen jött lendület. Általában éppen a hirtelensége miatt.

Az életmódod megreformálásának alappillérei:

  • az étkezés,
  • a mozgás,
  • és a pihenés.

 

Ha az egyik hiányzik, borulhat az egész. Ez hozza magával a sikertelenség érzését és úgy érezheted, neked még ez sem sikerül. Pedig ez nem így van.

 

 

Aludd magad egészségesre

A napi átlagosan 8 órányi, pihentető alvás a mentális és fizikai egészséghez elengedhetetlen.

A minőségi alvás hiánya elveszi az erődet a mozgástól, sőt, fáradtan hajlamosabb lehetsz elszállni az étkezéssel is.

Az amerikai Alvás Alapítvány kutatásai szerint az elhízás és a kevés, vagy nem elég pihentető alvás összefüggésben áll. A kevés alvás az inzulinszint ingadozásához, magas vérnyomáshoz, memóriazavarhoz és mentális betegségekhez vezet.

Ezzel szemben a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás még a krónikus betegségekre hajlamos emberek számára is növeli az esélyét a betegségek elkerülésének.

 

Az ágyneműn múlhat az életmódváltásod?

Az ágyneműdnek tehát nagyobb a szerepe ebben a folyamatban, mint hinnéd. Egy rosszul szellőző, műszálas takaró alatt, és egy kifeküdt, apró organizmusokkal teli párnával a fejed alatt garantáltan rosszabbul alszol. Éjjel gyakrabban ébredsz, amikor pedig felkelsz, a nyakad beállt, a derekad sajog - kinek lenne így ereje napközben tudatosan figyelni az egészségére?

 

A megfelelő ágynemű és alvás fittebbé tesz

Képzeld csak el, hogy este bebújsz az ágyadba. A matracot és az ágyneműt is gondos odafigyeléssel, a saját tested igényeinek megfelelően választottad ki. Kényelmesen támasztja a gerincedet, az ágynemű hagyja szellőzni a bőrödet és a párnát sem olyan régen vásároltad, mert a régi megbukott a párnateszten.

 

Odafigyelsz arra, hogy a jó alvás feltételeit biztosítsd, ezért lefekvés előtt már nem telefonozol, nem villog a tévé. Hála a minőségi ágyneműdnek, a testhődnek megfelelően nem izzadsz és nem is fázol.

Reggel, amikor meghallod a vekkered hangját, nyújtózol egy óriásit és kipihenten bújsz bele a papucsodba.

Napközben energikusan veted bele magad a munkába, délután pedig motiváltan lépsz be az edzőterem ajtaján. Minden sejtedben érzed, hogy ez az éved tényleg más lesz.

 

 

Eddig hányszor vágtál bele az életmódváltásba?

Talán a legváltozatosabb diétákat is kipróbáltad már és ismered a piacon fellelhető összes fehérjeport, Kelet-Afrika erdeiből bányászott extra ritka csodatévő teafőzeten és álmodból felriadva is fel tudod sorolni az ételek kalóriatartalmát.

 

De próbáltál már az alvási, pihenési szokásaidon változtatni?

Oké, megvásároltad az idei kondibérletedet. Feltöltötted a hűtőt zöldségekkel, gyümölcsökkel.

De itt az ideje, hogy ezúttal csekkold a hálószobádat is. A matracodat, a párnádat. Milyen az ágyneműd és a huzata?

Az életmódváltás sikerességéhez a jó minőségű alvás elengedhetetlen. Egy frissebb, energikusabb, akár “súlytalanabb” élethez bizony a hálószobádon keresztül vezet az út.

 

A Hungaropaplan webáruházában megtalálod a számodra ideális, minőségi alvás feltételeit biztosító paplanokat, párnákat, így végre minden adott lesz ahhoz, hogy megváltoztasd az életed.