Az vagy, amiben alszol? - az ágyneműk szavatossági ideje

Te tudod, miért fontos az ágyneműcsere? Sőt - tudod, milyen időközönként kellene lecserélned a párnádat és paplanodat?

Olvass tovább, és ezentúl sokkal nagyobb figyelmet fogsz fordítani erre.

 

Egy nem reprezentatív felmérés szerint az emberek többsége akkor cseréli le az ágyneműjét, ha az az elhasználódás félreismerhetetlen jeleit mutatja, vagy nagy változás történik az életükben - költözés, házasság, gyermekszületés.

Ez azért megdöbbentő, mert az ágyneműnkben töltjük életünk jelentős részét. Az ismert dal szerint 8 óra munkát 8 óra pihenés követ, azonban, ha csak 6-7 órával számolunk, ez éves szinten akkor is minimum 91 napot jelent a tollasbálban.

 

Te mikor cserélted le legutóbb a párnádat?

A párnaválasztási kisokos bejegyzésünkben már írtunk arról, mennyi idő után érdemes érzékeny búcsút venned a régi párnáktól, és arról is, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni párnavásárláskor.

Persze, van, akinek éppen elég, ha becsattog egy multiba és megkeresi az akciós kínálatot, ezzel letudva a kötelező ágyneműcserét. Remélem te is tudod, hogy ennél többet érdemelsz.

Az új párna 5-6 évig szolgál. Ráteszed a fejed, és a huzatától alig pár centire szuszogsz. Egy öreg, vagy rossz minőségű párnán megtelepedhetnek a poratkák és egyéb szennyeződések, amelyek így egyenes úton hullámvasutaznak be a légutaidba.

Ha tartósan áll fenn ez az állapot, azt az egészséged is megsínyli, hiszen a légúti megbetegedések jelentős százalékát okozzák ezek a helyzetek. Némi odafigyeléssel és tudatos párnacserével nagy lépést tettél az egészséged megőrzése felé.

Mindannyian tudjuk, hogy egyszerűbb és költséghatékonyabb a megelőzés, mint egy kialakult megbetegedés kezelése. A kényelem jegyében pedig a HungaroPaplannál ki sem kell mozdulnod. Rögtön a karosszékedből a webáruházunk felé veheted az irányt.

 

A paplanokat se kíméld az ágyneműcserével

Ne légy vajszívű, a paplanoknál sem érdemes megvárni, hogy foszlani kezdjenek. Szintén néhány centis a textil és orrunk közötti távolság, ezért jobb, ha nem hívod ki magad ellen a sorsot.

A legtökéletesebb ágynemű sem örökéletű, azonban a minőség itt is lényeges tényező.

Tapasztalataink szerint az emberek többsége tudja, hogyan kell az anyagnak megfelelően tisztítani, kimosni az ágyneműt, de a helyes szárításra már csak kevesen fordítanak kellő figyelmet.

Pedig ez a kulcsa a tartósságnak. Ha nedves marad a töltet, az helyet adhat mikro orgazmusoknak, szennyeződéseknek, gombáknak és poratkáknak.

A HungaroPaplannál arra törekszünk, hogy minden vásárlónk megkapja azt a tájékoztatást, amellyel ezek a minőségi ágyneműk a szavatossági idejük maximumáig gondoskodhatnak kényelmükről.

 

A pihentető alvás kardinális kérdés

Ezt már annyiszor írtuk le, még YouTube videó is készült róla, mégsem tudom kihagyni: a jó ágynemű a pihentető alvás édes fészke. Ha olyan ágyneműben hajtod álomra a fejed, amely kimondottan a te igényeidnek felel meg, akkor nem ébredsz arra éjjel, hogy fázol vagy épp csurom víz a fejed alatt a párnád.

Sőt, ha még a töltet vastagságának kiválasztását sem mulasztod el, akkor a reggeli nyak- és derékfájástól is búcsút vehetsz. Gyakran éppen a párna a ludas, ha sajgó tagokkal köszöntöd a reggelt.

Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy az, amiben alszanak, meghatározhatja az egészségüket, komfortérzetüket, kedvüket az ébredés perceiben és akár a napjuk további hangulatát is.

Változtass a szokásaidon, kerüljön fel a paplan és párna is a kívánságlistádra vagy ajándékozd te magad családtagjaid számára. Így adhatsz nekik egészséget, törődést, és kisimultabb idegeket.