Nehezen alszol el? Garantált trükkök, amelyek segítenek álomba merülni

Nehezen alszol el? Garantált trükkök, amelyek segítenek álomba merülni

Az álmatlanság a leggyakoribb alvászavar, a felnőttek több mint 25%-a szenved alvási problémákkal. Ezek az alvásproblémák nem csak frusztrálók, hanem hosszú távon egyre nehezebbé tehetik nemcsak az éjszakákat, hanem a nappalokat is.

Szerencsére van néhány trükk az alvászavarok és az egészséges alvás dominóhatásának megállítására!

 

Gyakorold az alváshigiéniát

Az alváshigiénia olyan szokások gyűjteménye, amelyekkel a nap folyamán kísérletezhetsz. A következetes lefekvés előtti rutin kialakítása segíthet beállítani a belső órádat. Ez lehet olyan egyszerű dolog, mint egy játék lefekvés előtt, olvasás vagy éjszakai fürdés, csak az számít, hogy a rutin működjön.

 

Reggel, amint felkelsz, pattanj ki az ágyból!

Tarts be szigorú alvási ütemtervet, feküdj le és ébredj nagyjából ugyanabban az időpontban, beleértve a hétvégéket is.

 

Próbálj ki különböző módszereket az elalváshoz!

Mivel a hadseregben a napi rutin szigorúan szabályozott, a katonák könnyebben alszanak el, mint a hétköznapi emberek, az agy gyorsabban alkalmazkodik a napi ismétlődő tevékenységekhez, és optimalizálja ezeket a folyamatokat. Érdemes lehet megismerni és gyakorolni a katonai módszert.

 

Száműzd a stresszt

Ha a közismert birkaszámlálási módszer nem hatékony számodra, más gyógymódokat kell találnod az elalváshoz. A képalkotás egy mentális gyakorlat, amellyel lefekvés előtt megnyugtathatja érzékeidet. Képzelj el egy békés és boldog képet a múltadból, és próbáld meg lefesteni a képet az elmédben, a legapróbb részletekig, legyen az egy séta a tengerparton vagy egy családi összejövetel.

 

Kerüld lefekvés előtt a kütyüket!

A modern technológia térhódításával sokak szokásává vált a lefekvés előtti internetezés. Bár nehéz megállítani a különféle eszközök kísértését, ha lefekvés előtt a képernyőre nézel utoljára, az negatívan befolyásolhatja az alvás minőségét.

 

Ne csak a matracod legyen minőségi, hanem a paplan és párna is!

A pihentető környezet, a hálószobában lévő bútorok, az ágyon lévő matrac mellett nem is gondolnád, hogy mennyire befolyásol a paplan és párna minősége.

Tudjuk, hogy a hálószobában az ágy és matrac kiválasztása és elrendezése fontos, de mindez mit sem ér, ha kényelmetlen, gyenge minőségű paplanok és párnák társulnak hozzá.

A hideg, zimankós időszakban egy prémium minőségű pehely paplan és hozzá illő kispárnával jelentős mértékben javíthat az alvás minőségén, ami annak ellenére, hogy nagyon meleg, remek szellőzést nyújt.

Ennek olcsóbb alternatívája a SILICON PLUS téli dupla csomag, amit „mesterséges pehelyként” is hívnak. Szinte teljes mértékben rendelkezik azokkal a pozitív tulajdonságokkal, amivel a prémium pehely töltetű termékeink.

 

A HungaroPaplan szakemberei számára az alvás minősége mindig is a legfontosabb volt, segítünk a legjobb paplanok és párnák kiválasztásában, kedvező áron, magas komfortfokozattal.

Ne feledd, a minőségi és nyugodt alvás minden ember kiváltsága!