Tényleg olyan jó a tollpárna?

A nagyikád még a tollpárnára esküdött – bár akkoriban még nem nagyon lehetett más töltetű ágyneműhöz hozzájutni. Ma azonban már óriási a választék, sokan mégis kitartanak a békebeli tolltermékeknél. Vajon nekik van igazuk?

A tollpárna és tollpaplan népszerűsége a termékkínálat bővülésével ugyan némiképp visszaesett, mi mégis azt tapasztaljuk, hogy továbbra is rengeteg magyar háztartásban van igény ezekre a prémium minőségű termékekre.

De milyen előnyei lehetnek a tollpárnáknak a szintetikus töltetű társaik mellett, amiket neked sem árt fontolóra venned? Elfogulatlan gyártói szempontok szerint pontoztuk a tolltermékeinket a HungaroPaplan csapatával – mutatjuk az eredményt.

 

Dolgok, amikben a tollpárna (és paplan) kiválóan teljesít

 

Kényelem 9/10

Habos, mégis robosztus, és lehengerlően selymes. Nagyjából ezek a tulajdonságok a legszembetűnőbbek a tolltermékeink kapcsán, amit szerencsére a vásárlóink is megerősítenek.

A kellemes tapintás azonban még csak fél siker, ha párnáról van szó, hiszen az a legfontosabb, hogy a párnád megfelelően támassza meg a fejedet.

Szerencsére a nálunk kapható párnák esetében nem kell attól tartanod, hogy (a nagyi ezeréves tollpárnájához hasonlóan) a csekély mennyiségű töltetnek hála a párnád elvékonyodik a fejed súlya alatt.

Tollpárnáink megerősített külső huzattal rendelkeznek, ami hosszú évekig képes benntartani a tollat. Így a párnád rendszeres használat mellett is megőrzi a puhaságát. Bőséges töltetének köszönhetően pedig puha marad, mégis megfelelő alátámasztást nyújt.

Azért vontunk le egy pontot, mert közöttünk is akadnak, akik a keményebb párnákra esküsznek, ez viszont nem mondható el még a legtömöttebb tollpárnáról sem.

 

Kezelhetőség 6/10

A régi típusú tollpárnákkal rengeteg volt a gond: ontották magukból a pelyhet, a tollszárak átszúrták az angint, és a nem megfelelő tárolás miatt bizony gyakran hívatlan jószágok is megtelepedtek rajtuk.

Szerencsére ezekkel a problémákkal már nem kell szembenézned, ha úgy döntesz, hogy tollpárnán hajtod álomra a fejedet. A HungaroPaplan tolltermékei ugyanis toll-biztos anginban érkeznek meg az otthonodba. A tolltermékek szakszerű tisztítást igényelnek, így kérjük, amennyiben nem elkerülhetetlen az otthoni tisztítás, mindenképpen fordulj szakemberhez!

A toll töltetű ágyneműdet mindig tartsd szárazon, ez azért is fontos, mert csak akkor élvezheted a tollasbálat ameddig csak lehet, ha megóvod a nedves felületen elszaporodó apró kórokozóktól és atkáktól a párnádat.

 

Melegség, otthonosság 10/10

Semmihez sem fogható egy habkönnyű tollpárnákkal és paplanokkal vetett ágy hívogató puhasága. A természetes töltet kiváló hőtartóképességgel rendelkezik, ezért télen melegít, nyáron pedig megfelelően szellőző ágyneműt eredményez.

A tollpárna azonban egy dologban valóban verhetetlen: visszaidézi gyermekkorunk emlékeit, amikor fürdés után fázós testtel összekucorodtunk a meleg paplan alatt, míg nagymamáink meséit hallgattuk. Nos, ez valóban elvitathatatlan előnye a tollágyneműknek.

 

És amikben jobbak a modern, szintetikus töltetű párnák

 

Antiallergén tulajdonságok 3/10

Természetesség ide vagy oda, a tollpárna bizony nem mindenkinek jó választás. Bár a legtöbb allergiatípus esetén nincs közvetlen kockázat, ha por- vagy tollallergiában szenvedsz, akkor kerüld a használatát.

 

Alacsony ár 6/10

Bár a HungaroPaplan tolltermékeit igyekszünk a magyar családok számára megfizethető áron kínálni, a magas minőségű, bőséges tolltöltet valamivel drágábbá teszi a tollpárnákat, mint a csupán szintetikus töltetű társaikat. A tollpárnáink ára természetesen így is jóval kedvezőbb, mint pl. a luxusminőségű pehelytermékeinké.

 

Változatos formaválaszték és keménység 5/10

A tollpárnák klasszikussága, amit olyannyira szeretünk bennük, más szempontból természetesen tekinthető akár gyengeségnek is. A tolltöltetű termékeknek van súlya, mégis könnyed érzést keltenek alvás közben. Puhaságuk azonban nehezen ellenpontozható, ezért a tollpárnák között nem találunk extra keménységű változatokat.

A töltet tulajdonságai miatt ezeknek a párnáknak a formavilága is egyhangúbb – a klasszikus téglatest formára szorítkozunk. A HungaroPaplannál azonban igyekeztünk legalább a méretek között nagyobb mozgásteret hagyni – jelenleg 3 különböző méretben érhetőek el a tollpárnáink.

 

Egy garnitúra tollágynemű minden háztartásban jól jön

Talán szakmai ártalom, de mi a HungaroPaplannál jóval többet várunk az ágyneműinktől, mint szimpla funkcionalitást. Az ágyneműnk az egészséges pihenésünkért felel, ugyanakkor a gondoskodó szeretet kifejezésének is eszköze.

Hiszünk abban, hogy önmagunkról, gyermekeinkről, vagy vendégeinkről is akkor gondoskodunk legjobban, ha olyan ágyneműben hajthatják álomra a fejüket, amit odafigyeléssel készítettek emberi kezek.

Amikor tollpárnára- és paplanra fekszel, megajándékozod magad a nagyszüleid szeretetének emlékével. Erre az élményre pedig – véleményünk szerint – bármikor szükséged lehet.