Terápiás baba párna a legkisebbek álmának biztonságos őrzésére

Mikor érdemes egy újszülött feje alá párnát tenni? Milyen párna egészséges egy újszülött, vagy 1 éves kor alatti kisbaba számára, és mi tilos? Tudj meg többet!

 

Talán nem túlzás, ha azt állítom, a békés éjszakák minden szülő vágyai között szerepelnek. Ebben semmi önzőség nincs, mindössze a nyugodt éjszakai alvás megágyaz a kiegyensúlyozott nappaloknak, s nem mellesleg az erős immunrendszernek is.

 

Baby párna az újszülöttek számára

Születésük után a babák feje még puha, hiszen nem csontosodott meg, ezért különösen fontos, hogyan fekszenek. A legtöbbször a házi gyermekorvos javasolja, hogy ne csak a hátán feküdjön a gyermek, hanem figyeljen a szülő a kicsi fejére, így megóvva őt a deformitásoktól.

 

A Terápiás baby párna újszülött kortól bevethető, s 1 éves korig vagy maximum 7kg-ig ajánljuk használatát. Légáteresztő, bőrbarát anyagának köszönhetően kényelmes érzetet nyújt, de ennél is fontosabb, hogy egészségügyi szempontból is biztonságos a babáknak.

Az újszülöttek esetében különösen nagy figyelmet igényel, mit teszünk a fejük alá. Egy nagyobb párna megakadályozza a helyes légzést, hiszen, a kisbaba a kifújt, szén-dioxiddal dúsított levegőt lélegezheti vissza. Ez rendkívül veszélyes, így soha ne altasd gyermeked olyan párnán, amely nem kimondottan a legkisebbek számára készül.

A HungaroPaplan Terápiás baby párnája a légáteresztő képességének és kialakításának köszönhetően megakadályozza, hogy a baba a saját kilélegzett levegőjét lélegezze be újra.

 

Természetesen tudatában vagyunk annak, és magunk is azt valljuk, hogy az egészséges csecsemőknek nincs szükségük párnára. Azonban egy fennálló fejdeformitás esetén egészen más a helyzet, ilyenkor minél előbb érdemes elkezdeni a kezelést, azaz a terápiás párna használatát. Ezzel a meglévő deformitás is szépen helyreáll, illetve a további deformitások is elkerülhetők.

 

Tilos az egy év alatti kisbabák feje alá felnőtteknek való vagy a szabad légzést zavaró, gátló párnát tenni!

 

Terápiás baba párna a család szeme fényének

Már akkor a család legkisebb tagjának jóléte kerül a középpontba, amikor a pocakban lakik, legalábbis ez a tapasztalatom családi- és baráti körökben. Óvjuk, féltjük, mindenki a maga módján. Az én gyermekeim már felnőttek és kirepültek, így én unoka “téren” vagyok, leszek érintett, ezért maximálisan átérzem a féltés, gondoskodás - mondhatni - ösztönös érzését.

A Terápiás baba párnát 7 kg-tól ajánlom, és szintén a fejdeformitás - mint például a laposfej szindróma: plagiocefália - esetén jelent szakszerű segítséget, illetve a babák alvásminőségének javításában is számíthat rá a család.

A pihentető alvás a baba és szülő szempontjából is kardinális kérdés, még úgy is, hogy a friss szülők valószínűleg lélekben felkészültek az első hónapok alvásmegvonására.

 

 

Minőségi alvás a terápiás baba párna varázserejével

A babák nyugalmát számos tényező zavarhatja meg, kezdve a hasfájástól, nedves pelus kényelmetlen érzetén át, amelyeket gyakran megmagyarázhatatlan sírással jeleznek.

Erre az esetre mindenkinek megvan a saját kis listája, milyen lépéseken megy végig, hogy kiderüljön a sírás oka: pelus tiszta? Ruha, ágynemű nem gyűrött? Tudott kakilni? Nincs meleg? Nem fázik? Nem túl erős a fény? És persze még sorolhatnám.

A HungaroPaplannak is van egy megoldás tippje; a Terápiás baba párna biztosítja a baba számára ideális alváskörnyezetet, mindezt légáteresztő kialakításával, puha, bőrbarát anyagával, és a hőmérséklet-kiegyenlítő technológiát alkalmazva éri el.

Anatómiailag segíti a kisbaba fejdeformitásának helyreállítását, és megakadályozza a további torzulást. Olyan kényelmet nyújt gyermekednek, amely biztosítja, és megteremti a minőségi alvás feltételeit.

 

 

Párna az óvodás, kisiskolás ugrifülesek kényelméért

Az óvodás, kisiskolás gyerkőcök energiaszintje olyan, mintha non-stop presszókávén élnének. Jönnek-mennek, felfedeznek, érdeklődnek, folyamatos mozgásban vannak. Éppen ezért elképesztően fontos a minőségi alvás számukra napközben és éjszaka is. Persze, vannak olyan kis energiabombák, akik egész pici koruktól kezdve lázadnak a déli szieszta ellen.

 

 

A Terápiás gyermekpárna a 2-7 éves kis rosszcsontoknak készült. A párna belső töltete egy viszkoelasztikus hab ágy, mely milliónyi mikrogyöngy segítségével mindig az ideális magasságban tartja a fejet az aktuális alvási pozícióhoz illeszkedve. Ezért akármilyen sajtkukac is gyermeked, ez a párna tökéletesen passzol az alváspozícióihoz.

Nem ígérem, hogy egyetlen párnával varázsütésre oldódik meg gyermeked alvása, azonban a megfelelő párna bevetéséből hosszútávon profitálhatsz. Ne felejtsd el, hogy az egészség megőrzése érdekében a gyermekpárnáknak is van szavatossági idejük.

Kezdődjön a nagyvilági élet a legkisebbek számára is kényelemmel és biztonsággal, a minőségi alvás elképesztő élményével.