• SILICON PLUS 4 ÉVSZAKOS PAPLAN - 11.490Ft-ért - Pihe-puha, és nagyon kényelmes
  • GYAPJÚ 4 ÉVSZAKOS PAPLAN - 17.990Ft-ért - 100% pamut borítóanyag KÉNYELMES! Strapabíró takaró

Ébredtél már valaha úgy egy szállodában, hogy észrevétlen aludtad át az egész éjszakát? Érezted azt, hogy olyan kipihenten ébredtél, mint gyerekkorodban? Ha igen, valószínűleg találkoztál már a pehely paplan és párna előnyeivel, amely a te hálószobádba is elhozza a minőségi alvás élményét!

A pehely szettek a gyapjú mellett a másik legnépszerűbb ágynemű típusok. Bár a pehely szó hallatán megesik, hogy egyesek számára elsőként a nagymama régi dunyhája ugrik be, amely nagyon vastag és nehéz volt, ráadásul eldugult tőle az ember orra és rengeteg tüsszögött alatta.

Mindez már a múlté, a nálunk kapható pehely szettek messze állnak ezektől a tulajdonságoktól!

 

Pehely szettek – útmutató a minőségi alvás eléréséhez!

Ha pehely paplan és párna beszerzését fontolgatod tudnod kell, hogy milyenek, hiszen mégiscsak egy nagyobb értékű „befektetésről” van szó.

 

Miből készülnek a nálunk kapható pehely szettek?

Kézzel válogatott 100%-ban libapehelyből, ezért olyan könnyűek és bolyhosak, melegek és tartósak. A pehely szettek pehelytollakkal van kitöltve, míg a külső burkolat pamut anyagból készül. Minél nagyobb a töltési teljesítmény, annál melegebb, bolyhosabb és szigeteltebb lesz a takaró/párna.

Mivel a pehely szettek egy madár szőrzetének tollaiból készülnek, fontos tudnod hogyan kell kimosni, hogy megfelelőn karbantartsd, a legjobb professzionálisan megtisztítani egy vegytisztítóban. Viszont kímélő mosással otthon is mosható, de annak érdekében, hogy megfelelően ápold vásárlás után feltétlenül tájékozódj.

 

Miért vegyek pehelypaplant és párnát?

A pehely szettek nem hiába az egyik legnépszerűbb típusok a piacon, ennek jó oka van, hiszen előnyei:

 

Puhaság – egyik legfontosabb tulajdonsága a puhasága, amelyhez a legtöbb szabványos pamuttakaró nehezen ér fel. Azonban, mint minden ágyneműnél, a puhaság a választott paplanban használt pehely minőségétől függ.

 

Légáteresztő – bár a pehely szettek rendkívül puhák és kellemesek, ugyanakkor nagyon szellősek is.

 

Összenyomható – a pehely másik tulajdonsága, hogy sokkal kisebb méretűre összenyomható, így összecsukható és szűk helyekre is becsomagolható. Helytakarékos képességei hasznosak becsomagolásakor vagy tárolásakor.

 

Hosszú élettartam – megfelelő gondozással több évig is kitarthatnak a pehely szettek. Mint említettük a legtöbb ágyneművel ellentétben a pehely gondozása kissé nehézkes lehet, ami bizonyos hátrányokhoz vezet.

 

 

Milyen hátrányai lehetnek? Ezt is jó ha tudod!

Mint minden ágyneműnek, ennek is megvannak a maga hátrányai, ezek lehetnek:

 

Gondozási nehézségek – több időt igényelnek, például a siliconnal ellentétben. A legtöbb esetben a gyártók professzionális takarítószervizt javasolnak a pehelypaplan tisztításához, ami időigényes és költséges lehet.

 

Költséges – drágábbak, mint a legtöbb más típusú paplan, ami magasabb kezdeti befektetést jelent

 

Nedvességre érzékenyebb – fontos, hogy a pehely szettek szárazak maradjanak, mert a pehely elveszítheti alakját és szigetelését, ha túl sokáig nedves.

 

 

Most, hogy ismeri a pehely paplanok és párnák lehetséges előnyeit és hátrányait, könnyebb lesz mérlegelni a döntést!

 

Hogyan válasszunk pehely paplant és párnát?

Nem minden pehely paplan és párna egy és ugyanaz. Hasonlóan a matrac vásárlásához, számos tényező különbözteti meg a jót a rossztól, ilyen például a minőség, az anyagok, az ár, a márka stb., ezért tartsd szem előtt az alábbi 5 szempontot:

1. Ár – a költségvetésed az egyik fő szempont, azonban elsőre érdemes valódi minőséget megvásárolni, mint 1-2 év után ismét lecserélni.

2. Anyag – általánosságban elmondható, hogy a libapehely gyakran luxusosabb és jobb minőségű, mint a kacsapehely.

3. Minőség – a jobb minőségű pehely szettek jobban szigetelnek, hosszabb élettartamúak és kényelmesebbek. A magasabb minőség azonban általában magasabb árat jelent, ezért szem előtt kell tartania a már említett költségvetést.

4. Matrac mérete – ez magától értetődő, olyan paplant és párnát kell választanod, amely illik hozzá, anélkül hogy a paplan túl rövid vagy hosszú, a párna pedig túl kicsi vagy nagy lenne.

5. Hőmérséklet – a súlyától és a töltettől függ, minél nagyobb a töltési teljesítmény, annál szigeteltebb a paplan és párna.

+1. Márka – szintén figyelembe veendő tényező. Ha pehelypaplant választasz, mindenképpen tájékozódjon, olvasd el a véleményeket és ajánlásokat, hogy megtudd, más ügyfelek mit gondolnak róla. A HungaroPaplan márkában biztosan nem fogsz csalódni, számunkra az ügyfelek minőségi kiszolgálása mindig is prioritást élvez!