Pehely szettek

Ébredtél már valaha úgy egy szállodában, hogy észrevétlen aludtad át az egész éjszakát? Érezted azt, hogy olyan kipihenten ébredtél, mint gyerekkorodban? Ha igen, valószínűleg találkoztál már a pehely paplan és párna előnyeivel, amely a te hálószobádba is elhozza a minőségi alvás élményét!

A pehely szettek a gyapjú mellett a másik legnépszerűbb ágynemű típusok. Bár a pehely szó hallatán megesik, hogy egyesek számára elsőként a nagymama régi dunyhája ugrik be, amely nagyon vastag és nehéz volt, ráadásul eldugult tőle az ember orra és rengeteg tüsszögött alatta.

Mindez már a múlté, a nálunk kapható pehely szettek messze állnak ezektől a tulajdonságoktól!

 

Pehely szettek – útmutató a minőségi alvás eléréséhez!

Ha pehely paplan és párna beszerzését fontolgatod tudnod kell, hogy milyenek, hiszen mégiscsak egy nagyobb értékű „befektetésről” van szó.

 

Miből készülnek a nálunk kapható pehely szettek?

Kézzel válogatott 100%-ban libapehelyből, ezért olyan könnyűek és bolyhosak, melegek és tartósak. A pehely szettek pehelytollakkal van kitöltve, míg a külső burkolat pamut anyagból készül. Minél nagyobb a töltési teljesítmény, annál melegebb, bolyhosabb és szigeteltebb lesz a takaró/párna.

Mivel a pehely szettek egy madár szőrzetének tollaiból készülnek, fontos tudnod hogyan kell kimosni, hogy megfelelőn karbantartsd, a legjobb professzionálisan megtisztítani egy vegytisztítóban. Viszont kímélő mosással otthon is mosható, de annak érdekében, hogy megfelelően ápold vásárlás után feltétlenül tájékozódj.

 

Miért vegyek pehelypaplant és párnát?

A pehely szettek nem hiába az egyik legnépszerűbb típusok a piacon, ennek jó oka van, hiszen előnyei:

 

Puhaság – egyik legfontosabb tulajdonsága a puhasága, amelyhez a legtöbb szabványos pamuttakaró nehezen ér fel. Azonban, mint minden ágyneműnél, a puhaság a választott paplanban használt pehely minőségétől függ.

 

Légáteresztő – bár a pehely szettek rendkívül puhák és kellemesek, ugyanakkor nagyon szellősek is.

 

Összenyomható – a pehely másik tulajdonsága, hogy sokkal kisebb méretűre összenyomható, így összecsukható és szűk helyekre is becsomagolható. Helytakarékos képességei hasznosak becsomagolásakor vagy tárolásakor.

 

Hosszú élettartam – megfelelő gondozással több évig is kitarthatnak a pehely szettek. Mint említettük a legtöbb ágyneművel ellentétben a pehely gondozása kissé nehézkes lehet, ami bizonyos hátrányokhoz vezet.

 

 

Milyen hátrányai lehetnek? Ezt is jó ha tudod!

Mint minden ágyneműnek, ennek is megvannak a maga hátrányai, ezek lehetnek:

 

Gondozási nehézségek – több időt igényelnek, például a siliconnal ellentétben. A legtöbb esetben a gyártók professzionális takarítószervizt javasolnak a pehelypaplan tisztításához, ami időigényes és költséges lehet.

 

Költséges – drágábbak, mint a legtöbb más típusú paplan, ami magasabb kezdeti befektetést jelent

 

Nedvességre érzékenyebb – fontos, hogy a pehely szettek szárazak maradjanak, mert a pehely elveszítheti alakját és szigetelését, ha túl sokáig nedves.

 

 

Most, hogy ismeri a pehely paplanok és párnák lehetséges előnyeit és hátrányait, könnyebb lesz mérlegelni a döntést!

 

Hogyan válasszunk pehely paplant és párnát?

Nem minden pehely paplan és párna egy és ugyanaz. Hasonlóan a matrac vásárlásához, számos tényező különbözteti meg a jót a rossztól, ilyen például a minőség, az anyagok, az ár, a márka stb., ezért tartsd szem előtt az alábbi 5 szempontot:

1. Ár – a költségvetésed az egyik fő szempont, azonban elsőre érdemes valódi minőséget megvásárolni, mint 1-2 év után ismét lecserélni.

2. Anyag – általánosságban elmondható, hogy a libapehely gyakran luxusosabb és jobb minőségű, mint a kacsapehely.

3. Minőség – a jobb minőségű pehely szettek jobban szigetelnek, hosszabb élettartamúak és kényelmesebbek. A magasabb minőség azonban általában magasabb árat jelent, ezért szem előtt kell tartania a már említett költségvetést.

4. Matrac mérete – ez magától értetődő, olyan paplant és párnát kell választanod, amely illik hozzá, anélkül hogy a paplan túl rövid vagy hosszú, a párna pedig túl kicsi vagy nagy lenne.

5. Hőmérséklet – a súlyától és a töltettől függ, minél nagyobb a töltési teljesítmény, annál szigeteltebb a paplan és párna.

+1. Márka – szintén figyelembe veendő tényező. Ha pehelypaplant választasz, mindenképpen tájékozódjon, olvasd el a véleményeket és ajánlásokat, hogy megtudd, más ügyfelek mit gondolnak róla. A HungaroPaplan márkában biztosan nem fogsz csalódni, számunkra az ügyfelek minőségi kiszolgálása mindig is prioritást élvez!