Fáj a nyakad? - erre figyelj

A nyaki gerinc helytelen helyzete, különösen alvás közben, számos egészségügyi problémát okozhat, de mint a legtöbb esetben, jobb ezeket a nyaki fájdalmakat időben megelőzni. Való igaz, hogy a nyakfájdalmak egyes okai, például az életkorral összefüggő kopás elkerülhetetlen, másrészt sok mindent megtehetsz a kockázatok minimalizálása érdekében.

Az alvási testhelyzet szorosan összefügg az alvás minőségével, és ha olyan testhelyzetben alszol, amely elkerüli a nyakra vagy a vállra nehezedő nyomást, az segíthet csökkenteni a nyaki fájdalmat. A kutatások viszont kimutatták, hogy a túlzott nyomás és fájdalom csökkentése érdekében a gerincnek semleges vagy hasonló függőleges helyzetben kell lennie.

 

Megfelelő alvási pozíciók nyaki fájdalom esetén

A megfelelő alvási pozíciók és párnák tudatosítása minimálisra csökkentheti a nyaki fájdalmat, és ezek fontos tényezők a legjobb párnatípus meghatározásában. A megfelelő méretű és anyagú párnával izmaid ellazulnak, és megszabadulsz a nyaki fájdalomtól.

 

Találd meg az arany középutat!

  • A túl magas vagy kemény párna nem teszi lehetővé a nyak teljes ellazulását alvás közben
  • A túl lapos párna nyomást gyakorolhat a nyakra

 

Az alvási pozíciónak megfelelő párnamagasság kiválasztása segíthet a nyaki gerinc semleges tartásában. A legegészségesebb alvási pozíció az, amelyben a nyak természetes helyzetben van, azaz egyenes vonalban, a gerinc folytatásában.

 

Amikor hanyatt alszol – az alacsony párna jobb ebben a pozícióban, amelyet a legegészségesebb alvási pozíciónak tartanak.

 

Amikor az oldaladon alszol – egy magasabb párna ajánlott a nyak megtámasztására, amikor a nyakcsigolyák vízszintesen helyezkednek el úgy, hogy a nyak és a fej egyenes vonalban van a vállak felett.

 

Amikor hason alszol – ez a pozíció nem ajánlott, mert hajlamos arra, hogy a hátsó ív és a fej elforduljon, és megterheli a nyakat. Az alvási szokások megváltoztatása kihívást jelenthet, de ajánlatos megpróbálni más testhelyzetet.

 

A megfelelő megoldások és termékek a nyakfájás elkerülésére

Függetlenül attól, hogy nyaki fájdalmadat krónikus állapot okozza, vagy csak merev nyakkal ébredtél, nem kell a fájdalommal együtt élned.

 

Próbálj ki egy új párnát!

Az alvási pozíció mellett a személyes preferenciák és a kényelem kulcsfontosságú szempontok a megfelelő párna kiválasztásánál, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nyak támasztott, semleges helyzetben maradjon alvás közben.

A nyakfájdalmak első számú megoldása, ha olyan párnát találsz, amely megfelel a te méreteidnek, alvási pozíciódnak. Ami annál is hatásosabb, ha szettben választod ki, azaz a paplan és párna legyen összhangban. A SILICON PLUS 4 évszak paplan különlegessége, hogy félpárna szettel rendelkezik, ami tökéletes megoldás azok számára, akiknek a kispárna és a nagypárna nem kényelmes.