Győzd le a migrént a párnáddal

Győzd le a migrént a párnáddal

 

Megszüntetheti a migrénedet egy extra minőségű, kényelmes párna? Ebben a bejegyzésben elmondjuk, hogyan számolhatsz le migrénes fejfájásoddal. Olvass tovább és megtudod.

Nem ismeretlen számodra a migrén? Tönkreteszi, megnehezíti a mindennapjaidat, de nem tudsz megszabadulni tőle, pedig már a legerősebb, patikában kapható fájdalomcsillapítót is harcba hívtad? Akkor olvass tovább, megérkezett a felmentősereged.

 

Mi is az a migrén?

A migrén a hosszabb ideig - 4-72 órán át - fennálló erős, lüktető fejfájás, amit kísérhet fény és zajérzékenység, hányinger és hányás is. Egyéni a gyakorisága, de abban minden migrénes egyetért, hogy megszabadulni tőle iszonyatosan nehéz.

 

Az okok gyakran rejtve is maradnak, azonban az általános triggereket valószínűleg már ismered:

  • nem ittál elég vizet,
  • keringési problémád van,
  • valamilyen beszedett gyógyszer mellékhatása (akár pont a fájdalomcsillapítóé),
  • keveset mozogsz,
  • túl sok cukrot fogyasztottál,
  • és még sorolhatnánk.

 

A rossz párnaválasztás szintén okozhat fejfájásrohamot, hiszen a rossz tartás hozzájárul a fejfájás kialakulásához. Fontos, hogy a párnád kiválasztáskor légy körültekintő, és ne válassz túlságosan kemény, sem kényelmetlenül puha párnát, amelybe belesüpped a fejed.

Nem mindegy, hogy alszol

Természetesen az a legfontosabb, hogy a szervi okokat kizárd. Könnyebb a külső tényezőkön változtatni, mint egy egészségügyi problémát megoldani. De ha az orvosok nem találnak semmit, itt az ideje megvizsgálnod a szokásaidat.

 

 

Párnacsere

A minőségi ágynemű - jelen esetben a párna - frissen tartása, azaz 5-6 évente megejtett cseréje megelőzheti a kegyetlen fejfájásrohamot. Anyagilag is jobban jársz, mintha gyógyszerre költenéd a pénzt, nem beszélve a tabletták további kellemetlen egészségügyi kockázatairól.

A minőségi párna támogatja a gerincedet, így nem csak megtartja a nyakadat, de a deréktájék stabilitásában is szerepet vállal.

 

Válaszd a balt

Ha a bal oldaladon alszol, javulhat a vérkeringésed - amely szintén csökkentheti a migrénes tüneteidet. Ebben a pózban ráadásul enyhülhet a gyomorégésed és a horkolás ellen is jó megoldás lehet. Pozitív hatással van az emésztésre, és ha babát vársz, jót tesz szíved vérellátásának is.

Mivel alvás közben nem tudod szabályozni, merre fordulsz, felhúzod-e a lábadat, hasadra fordulsz-e, ezért alvás előtt tudsz úgy helyezkedni, hogy az az éjszakádra is jó hatással legyen.

 

 

Házi párnateszt fejfájás ellen

Ha minden lehetséges okot kizártál, akkor irány a hálószoba. Nem, most nem aludni mész, hanem megvizsgálni a párnádat.

  1. Milyen a minősége?
  2. Ha összehajtod, kirúgja magát?
  3. Sárgul, foltos?
  4. Mikor vásároltad meg (legalább 5 vagy több éve)?

Ha a fenti kérdések alapján úgy tűnik, hogy a párna, amire minden éjjel a fejedet hajtod, nem felel meg a minőségi kritériumoknak, akkor ideje lecserélned.

 

Az ágyneműk szavatossága is lejár, hiába egyelőre nincs feltüntetve a csomagoláson, meddig őrzik meg minőségüket. Ez ugyanis a kezelésüktől is függ, így családonként komoly eltérések lehetnek a használati időt illetően.

 

 

A tudatos választás segíthet

Tudjuk, hogy az ágyneművásárlás is macera, és szíved szerint minél előbb túlesnél rajta. Ám mi azt javasoljuk, szánj időt a különböző párnatípusok megismerésére, elolvasására.

Ahhoz, hogy a számodra ideális darabot vásárold meg, saját igényeidet kell összevetned a párnák tulajdonságaival. Hiszen a párnádat több évre választod. Ha futtában böksz rá egy random darabra, az nagy eséllyel csalódást fog okozni.

A HungaroPaplan webáruházában négyféle párnatípus közül tudsz választani, amelyeken bizonyos típusok esetén a párnatöltet vastagságát is személyre szabhatod.

 

Böngéssz, olvass, mérlegelj, és ha elakadnál, számíthatsz a mi segítségünkre is. A HungaroPaplan célja, hogy egészségügyi problémáid, melyek az alvásminőséggel javíthatóak, megszűnjenek, és az éjszaka elhozza számodra a jól megérdemelt, pihentető alvást.