• SILICON PLUS 4 ÉVSZAKOS PAPLAN - 11.490Ft-ért - Pihe-puha, és nagyon kényelmes
  • GYAPJÚ 4 ÉVSZAKOS PAPLAN - 17.990Ft-ért - 100% pamut borítóanyag KÉNYELMES! Strapabíró takaró

A paplan és a párna komoly befektetés az alváshigiéniába, de kiválasztása nem mindig egyszerű. Azok számára, akik a természetes anyagok hívei a gyapjú szettek jelentik a legjobb megoldást, ez nem is kérdés!

 

Gyapjú szettek – természetes anyag a könnyed álmokért!

A gyapjú a természet egyik csodás szála, aminek kulcsfontosságú tulajdonságai a nyírás után is nagyszerűen teljesítenek. A gyapjú, mint megújuló rost, ezért természetes módon pótolható erőforrás, legelőnyösebb tényezője a természetes légzési és testhőmérséklet-szabályozási képessége, függetlenül a környezettől. A gyapjú mikroklímát hoz létre, amely segít a testhőmérséklet és a páratartalom szabályozásában, mentesíti a testet a termikus stressztől, és elősegíti a mélyebb, frissítőbb alvást.

A gyapjú szettek pedig magukba hordozzák mindezeket a tulajdonságokat, tökéletes lehet azoknak a pároknak, akik nehezen találják meg az egyéni melegségigényükhöz passzoló paplant és párnát.

 

A gyapjú szetteket segítik csökkenteni a biológia lábnyomod – mégis hogyan?

Először is, a gyapjú 100%-ban természetes, megújuló és biológiailag lebomló. A gyapjút minden évben juhok termesztik, a fű, a víz, a friss levegő és a napfény kombinációja táplálja. Az emberi hajhoz és körmökhöz hasonlóan a gyapjú is keratin fehérjéből áll, és élettartama végén lebomlik, visszajuttatva a talajba az alapvető elemeket és tápanyagokat.

A gyapjú természetesen légáteresztő és könnyen kezelhető, mindkét tulajdonságának köszönhetően ideális ágyneműkhöz. Az a képessége, hogy felszívja a nedvességet és elszívja azt a testtől, segíti a hőmérséklet szabályozását alvás közben, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően könnyen mosható, viszont körültekintő szárítást igényel. Ráadásul az egyes szálak jellegzetes szerkezete azt jelenti, hogy a gyapjú természetesen ellenáll a ráncoknak, a foltoknak és ami fontos, a tűznek.

 

Meleg és hideg – a gyapjú képes reagálni a testhőmérséklet változásaira, így nyáron hűvös, télen pedig meleg marad.

 

Szagálló – a gyapjú képes felszívni a nedvességet és elvezetni azt a testtől, így szárazabb marad, és minimálisra csökkenti a szintetikus anyagokkal fellépő szagokat.

 

Puha a bőrön – a finom gyapjú, a hagyományos durvább gyapjúszálaktól eltérően, fényűző és puha a bőrhöz, még csecsemőknek és ekcémás betegeknek is kellően gyengéd.

 

Természetesen rugalmas – a gyapjúszálak jellege természetes rugalmasságot biztosít, amely ideális mindennapi használatra.

 

 

Miért adhatnak jó és minőségi alvást a nálunk kapható gyapjú szettek?

A túlmelegedést általában az okozza, hogy izzadság közben felhalmozódik a nedvesség a bőrön. Ez a páratartalom felfogja a hőt, és további izzadáshoz vezet.

A gyapjú szettek viszont keratin nevű fehérjéből állítódnak elő – a hajunkban, körmünkben és bőrünkben található vegyületből –, amely saját tömegének akár egyharmadát is képes felszívni vízben, még mielőtt az anyag nedvesnek érezné. Ezek a gyapjúszálak segítenek kényelmes hőmérsékletet fenntartani, még akkor is, ha egy takaró alatt vagy. Annak ellenére, hogy az emberek különbözőképpen termelik a hőt és az izzadságot, a gyapjútakarók képesek szabályozni a „mikroklímát”.

A gyapjú paplanok és párnák a leghosszabb ideig képesek fenntartani az alváshoz szükséges optimális testhőmérsékletet, és több mint 60%-kal több nedvességet távolítanak el a többi ágyneműhöz képest!

 

A nálunk kapható gyapjú szettek előnyei tehát:

  • természetes rost;
  • légáteresztő képesség;
  • tartósság;
  • hőmérséklet szabályozás;
  • tűzállóság;
  • vízlepergető képesség;
  • puha és természetesen szennyeződésállóság;

Fektess be te is az egész család egészségébe, miközben óvod a környezetedet!